Bulgária remekei

Bulgária számomra a legfantasztikusabb sós, vagy édes kelt tésztáktól illatozó pékségek, a kebab változatainak, a joghurt minden lehetséges megtestesülésének, a zöldfüge lekvárnak, és a fenyőméznek a hazája lett...

Tarator


8dl natúr ivójoghurtot összeturmixolok
1/2 kígyóuborkával
1/2 kígyóuborkát fogpiszkáló méretűre aprítok, és belekeverem
2-3 gerezd zúzott fokhagymával,
1 marék friss kaporral,
sóval,
fehér borssal ízesítem.
Jól behűtöm, tálaláskor durvára vágott dióval hintem meg a tetejét.

Sopszka saláta

1 kígyóuborka
5-6 db paradicsom
2 paprika
1-2 vöröshagyma
10 dkg jó minőségű gépsonka
Mindent apró kockákra szeletelek, és egy tálba halmozok. 1-2 evőkanál olívaolajjal megöntözöm, petrezselyemmel, darált borssal megszórom.
A tál tetejére 10dkg juhsajtot reszelek, és készen is van.

Joghurt desszert

Vegyél fagylalt sűrűségű joghurtot... Mivel ilyen itthon, egyelőre nincsen, bármilyen sűrű ízesítetettlen joghurt megteszi. Egy átlátszó kehelybe kell rétegezni a következőket:
joghurt,
durvára vágott dió, és mandula,
valamilyen ízes, fűszeres méz (a legjobb a fenyőméz, ha nincsen, kiváló a szelídgesztenyeméz, vagy az erdei méz is!)
Mivel a zöldfüge lekvár szintén nehezen beszerezhető itthon, friss, esetleg aszalt fügével érdemes díszíteni!
Ellenállhatatlan desszert...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések